Passie

 

Al van kind af aan, heb ik een passie voor katten. Mijn ouders wilde geen kat in huis, tot mijn broertje voor mij een rode poes had gevangen. Het arme beest werd aan haar staart naar binnen getild! Poesieket was een boerderijpoes van de achterburen, maar mocht bij ons blijven wonen. Een schat, voor ons en ook voor haar kittens enkele jaren later. In de loop der jaren wisten mensen de weg naar mij en volgden er verschillende (verwilderde) jonge katers en poezen, wat voor mij iedere keer een enorm leuke en dankbare uitdaging was om deze zo goed mogelijk te socialiseren. Waarom ik niet meteen een studie in de dierenwereld ben gaan doen, vraag ik mij nu nog wel eens af.

Wie ben ik?Het is nooit te laat om te leren!

 

 

Maar het is nooit te laat om te leren! Een passie voor katten is altijd gebleven en interesse in het gedrag van dieren, voornamelijk katten, is in de loop der jaren alleen maar meer geworden. Met de geboorte van onze oudste dochter ben ik gestopt met mijn baan als logistiek planner en heb ik Cattery de Kemperheide opgezet. Na veel lezen en leren over genetica, het ras Ragdoll en katten in het algemeen, ben ik begin 2015 bij Tinley gestart met de opleiding tot gedragstherapeut voor katten.

Inmiddels mag ik mij gediplomeerd kattengedragstherapeut noemen en blijf ik mij met behulp van nascholing door ontwikkelen op het gebied van katten en gedrag.

Had ik dit maar jaren eerder gedaan denk ik nu! Wat is "natuurlijk" kattengedrag en wat is abnormaal? Waar komt dit abnormale gedrag vandaan en hoe kunnen we dit oplossen? Dat is waar ik mij als kattengedragstherapeut nu en in de toekomst mee bezighoud.

 

Naast mijn werk als gedragstherapeut, pas ik op katten wanneer de eigenaar tijdelijk niet voor ze kan zorgen door vakantie, ziekenhuisopname of andere omstandigheden.